Hârtia de ziar prin degradare naturală emite un gaz de seră de 23 de ori mai nociv decât dioxidul de carbon! Organizatorii, ca viitori jurnalişti vor să atragă atenţia ca suportul mesajului pe care ei îl transmit, poate fi reciclat. O hârtie scrisă, poate fi albă din nou!

Lansarea campaniei va avea loc astăzi, 15 mai, în cadrul Facultaţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, etajul 6, sala 615, Complex Leu, corp “A”

Mesajul organizatorilor din comunicatul de presă al evenimentului:

Proiectul “RepapeR” îşi propune să creeze o campanie de colectare a hârtiei şi a ziarelor, pe care să le transporte la centre de reciclare. De asemenea, pe perioada desfăşurării campaniei, se doreşte transmiterea de mesaje către studenţi, pentru a le arăta cât de important este mediul înconjurător şi cum pot şi ei să contribuie la un oraş mai curat şi la scăderea poluării.

Pe parcursul campaniei, dar mai ales în ziua desfăşurării ei în cadrul facultăţii, diverse publicaţii şi persoane din mass-media vor fi invitate pentru a contribui la această cauză. Ziare precum: Gardianul, Romania Libera, Jurnalul National si revista Tango vor fi alaturi de noi pe perioada campaniei.

De asemenea colectarea separată a hârtiei va fi realizată de compania Urban SA şi sustinuta Eco-Rom Ambalaje.

Cu efortul susţinut al echipei noastre şi cu bunăvoinţa celor care vor trece pe la standul nostru în ziua reciclării, sperăm ca împreună să putem creşte procentul hârtiei reciclate şi astfel să contribuim la o dezvoltare mai bună a mediului prin diminuarea unei surse importante de poluare.

Sursa: ilovehandmade.ro

Categories: